Concursul "200 de ani de la răpirea Basarabiei de către imperiul țarist"

Rezultatele vor fi făcute publice în data de 15.06.2012

Seria II
30.05 - 10.06.2012

[Regulamentul concursului]1.
O serie de personalitati marcante ale vietii publice - politice, culturale etc. - s-au nascut in Basarabia. Care dintre urmatorii nu are ca loc de nastere o localitate dintre Prut si Nistru?

2.

Inca de la infiintare, in 2004, Oficiul National pentru Cultul Eroilor, si-a propus reabilitarea mormintelor si operelor comemorative de razboi dedicate militarilor romani aflate peste hotarele Tarii. Printre primele cimitire ale eroilor romani care au fost restaurate pe teritoriul actualei Republici Moldova sunt cele de la Varzaresti, Tiganca ?i Micleuseni. La inaugurarea, dupa reabilitare, a celui de la Tiganca a participat, printre altii, si fostul suveran al Romaniei, Regele Mihai I. La ce data (zi, luna an) a avut loc ceremonia reinaugurarii Cimitirului Eroilor de la Micleuseni (raionul Straseni)?:


3.
Tratatul dintre Rusia și Turcia, care consfintea sfarsitul războiului ruso-turc din 1806-1812, s-a semnat pe 16/28 mai 1812, intr-una dintre cele mai noi cladiri la acea vreme ale urbei dambovitene. In care dintre urmatoarele edificii a fost semnat acest document? 


 

Va multumim !

Concursul s-a încheiat

 


 

 

Copyright © 2002 www.stindard.ro