Asociatia Europeana de Studii Geopolitice si Strategice ”Gh.I.Bratianu”
 
 
 
 
Asociatia STINDARD lanseaza dezbaterea:

S.O.S. Istoria

      Prin grija factorilor decizionali din Ministerul Educației și Cercetării, recte Comisia națională pentru curriculum, tinerii din învățământul liceal al României sunt frustrați de dreptul fundamental de a-și cunoaste trecutul, și prin aceasta de dreptul de a-și asuma identitatea națională, de român.
       Acest lucru a fost realizat prin reducerea numărului de ore dedicate studierii istoriei naționale de la două ore săptămânal la o ora pe săptămâna; la liceele tehnologice, în condițiile practicii comasate elevii au mai puțin de o oră pe săptămână. De asemenea prin elaborarea unei programe de studiu absolut aberante pentru clasele terminale, invatarea istoriei este vaduvita de cunoasterea marilor personalitati, a marilor evenimente din istoria națională.
       Astfel au fost "scoși" din istorie Gheorghe Doja, Sofronie de la Cioara, Visarion Sarai, Horia, Cloșca  și Crisan, Mihail Kogalniceanu, precum și următoarele evenimente: răscoala din 1907 (anul acesta se împlinesc 100 de ani) , grevele minerilor din 1929, grevele petroliștilor și ceferistilor din 1933.
       Și acestea nu sunt singurele personalități și evenimente de importanță națională "scoase" din istorie.
       Ne adresăm tuturor forurilor decizionale din România: Președenție, Parlament, Guvern și organizațiilor societății civile să intervină în favoarea repunerii studierii istoriei  românilor în drepturile sale legitime.

Copyright © 2002 www.stindard.ro