V-aţi întrebat vreodată cum ar arăta să vedeţi pe cineva îmbrăcat în echipamentul de luptă al unui soldat român sau dac, al unui dorobanţ din Războiul de Independenţă (1877-1878) al unui infanterist din primul Război Mondial (1914-1919) şi, de ce nu, o amazoană?
În cazul în care nu aţi avut şansa să asistaţi la o asemenea demonstraţie, aveţi ocazia să o faceţi cu prilejul Zilelor Muzeului Militar Naţional Ferdinand I (10-11 mai 2008), organizate în municipiul Bucureşti la sediul Muzeului Militar Naţional (str. Mircea Vulcănescu 125-127, sectorul 1).

Intrarea publicului este liberă în intervalul orar 10-14. De asemenea, pe aleile muzeului aveţi posibilitatea de a admira şi, eventual, de a achiziţiona diverse medalii, timbre, fotografii sau cărţi poştale de colecţie.
Lângă Pavilionul Aviaţiei au loc demonstraţii de tragere cu armament din Primul Război Mondial, iar la intrarea în Pavilionul Uniformelor puteţi analiza modul de funcţionare al unei baliste sau echipamentul actual al infanteriştilor români.
În secţiunea foto puteţi vedea câteva instantanee. Sponsorii principali ai evenimentului sunt Asociaţia Stindard şi Depozitul Central.

(Corespondent: Dr. Cătălin FUDULU).

Pin It on Pinterest