La data de 13 septembrie, comemorăm 110 ani de la tragicul accident de avion de la Bănești în care a fost implicat avionul inventat și pilotat de Aurel Vlaicu.
La fel ca în fiecare an, autoritățile locale organizează, în colaborare cu Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu”, diverse evenimente pentru a-l comemora pe regretatul pionier al aviației românești.

Activitățile în memoria lui Aurel Vlaicu vor avea loc miercuri, 13 septembrie, începând cu ora 10:30, cuprinzând momente importante, precum intonarea Imnului Național de către micuțul Tudor Florin Limbean, o slujbă de pomenire a aviatorului, discursuri ale oficialităților și depuneri de coroane.

Conform tradiției deja stabilite, evenimentul va culmina cu un salut din partea aviatorilor – atât a celor civili, cât și a celor militari.

Aurel Vlaicu s-a măscut în localitatea Binținți, din județul Hunedoara în noiembrie 1882, Aurel Vlaicu a urmat cursuri tehnice superioare la Budapesta, Viena si Munchen, iar în anul 1908 se va întoarce acasă, unde va începe construcția primului său avion numit „Vlaicu I”.

Avioanele construite de el se deosebeau prin forma de săgeata a corpului, dispunerea în față a profundorului și a cârmelor, aripa cu profil variabil, care în zbor lua forma apropiată de cea optimă și prezența a două elice în tandem, care, învârtindu-se în sensuri contrare, își compensau reciproc cuplul de torsiune.

A învățat singur să-și piloteze aparatele, ajungând în scurt timp la o măiestrie care i-a îngăduit să întreacă pe mulți „ași “ ai acrobației aeriene. Astfel, la concursul aviatic de la Aspen de lângă Viena, din iunie 1912 a obținut, cu avionul Vlaicu II, premiul întâi pentru aruncarea la țintă a unui proiectil și premiul al doilea pentru aterizare la punct fix.

De asemenea, Aurel Vlaicu a făcut numeroase zboruri demonstrative în orașe precum București, Blaj, Sibiu, Brașov, Iași, Ploiești, Orăștie, Alba Iulia, iar în anul 1913 a proiectat avionul Vlaicu III, primul avion de construcție metalică din lume, pe care însă, nu a mai apucat să-l construiască, deoarece a murit în timpul unei încercări de a traversa munții Carpați.

Pin It on Pinterest