ACTIVITATE

Sărbători oficiale, evenimente, istorie, Identitate națională,tradiții militare, proiecte, comunicate de presă…

 

 

 

Ziua Eroilor

Este o sărbătoare națională în România dedicată comemorării bărbaților și femeilor care au murit în timp ce serveau în forțele armate. Prin Decretul-lege nr. 1693/4 mai 1920 s-a stabilit ca această zi să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului, România a devenit prima țară care îi comemorează în aceeași zi pe eroii străini și pe cei români. Asociația STINDARD se implică în elaborarea de programe dedicate acestei sărbători naționale.

Ziua Imnului

Este sărbătorită oficial pe 29 iulie. În această zi, în timpul Revoluţiei de la 1848, ″Deşteaptă-te române!″⁣ a fost cântat pentru prima dată oficial Ziua imnului naţional al României a fost instituită în anul 1998, prin Legea nr. 99/1998, care prevede că această zi va fi marcată de către autorităţile publice şi de către celelalte instituţii ale statului, prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative cu caracter evocator şi ştiinţific.

Ziua Drapelului

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această zi va fi marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.

Cimitire şi opere comemorative de război, româneşti şi străine

Asociația STINDARD se implică în activităţi pentru amenajarea, protejarea, conservarea şi punerea în valoare a cimitirelor şi operelor comemorative de rãzboi, româneşti şi strãine

PE URMELE ROMÂNILOR DIN SIBERIA

Asociația Stindard se implică în căutarea foştilor deţinuţi politici din Basarabia şi Bucovina. După eliberarea din lagărele sovietice, majoritatea n-au mai avut dreptul să se întoarcă acasă.

Sprijinirea Identității Naționale a românilor din Ucraina

Asociația Stindard se implică în activităţi pentru afirmarea şi promovarea identităţii etno-culturale româneşti a localităţilor istorice românești din Ucraina, în proiecte de marcare a originii etnice şi a vechimii unor sate şi biserici – monumente istorice ale românilor din Ţinutul Herţa, Mogoşeşti, Becești şi Fundoaia, și altele (azi în Ucraina) 

Cartea de Istorie

Asociația Stindard se implică in proiecte de promovare a cărților și publicațiilor cu tematică istorică și memorialistică.

Înscrie-te la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu activitatea și realizările Asociației STINDARD

Pin It on Pinterest