O delegaţie a Asociaţiei ’’Stindard” a vizitat, marţi, 10 mai, câteva locuri memoriale semnificative pentru istoria românească situate în ţara vecină, Bulgaria.
Organizat cu ocazia împlinirii a 145 de ani de la proclamarea Independenței de Stat, în 1877, periplul comemorativ a cuprins Casa-muzeu ’Regele Carol I” de la Poradim, Capela-mausoleu a eroilor români de la Griviţa, precum şi Paraclisul-mausoleu ”Sf. Gheorghe-Biruitorul” din centrul orașului Plevna.

În amintirea luptătorilor români care şi-au dat viaţa pe câmpul de bătaie pentru Independenţa României, grupul format din membri şi simpatizanţi din Bucureşti şi Alexandria ai organizaţiei non-guvernamentale conduse de col.r. dr. Cristian Scarlat a depus frumoase coroane de flori, ale căror panglici au purtat înscrisul: ”GLORIE EROILOR ROMÂNIEI”.

La Plevna, printr-o fericită întâmplare, coroana asociației Stindard a fost depusă în cadrul unei ceremonii militare deosebite, la care a participat șeful Statului Major al Apărării, dl general Daniel Petrescu, aflat în vizită oficială în Bulgaria.

Asociaţia ’’Stindard”, de la a cărei înfiinţare se împlinesc în toamnă 20 de ani, a planificat şi pentru 2022 proiecte cultural- istorice care să promoveze identitatea şi simbolurile naţionale româneşti.

A S O C I A T I A   S T I N D A R D
E-mail: presedinte@ stindard.ro;

www.stindard.ro

Pin It on Pinterest