Monumentul Eroilor Felecani, care și-au pierdut viața în cele două războaie mondiale, a fost sfințit duminică, 4 iulie, în comună, potrivit Știri de Cluj.

În comuna Feleacu din județul Cluj a fost ridicat un monument în memoria eroilor care și-au pierdut viața în cele două conflagrații mondiale. Monumentul eroilor felecani a fost sfințit astăzi, 4 iulie, de un sobor de preoți condus de Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului”, anunță Divizia 4 Infanterie ”Gemina”.

Potrivit sursei citate, Detașamentul de onoare a fost format din militari ai Regimentului 317 ISR ”Vlădeasa” și Muzica Militară a Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”.

La ceremonie a participat mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, și oficialități politice.

Initiativa ridicării acestui monument a aparținut prof. dr. Simon Simion, iar finantarea pentru ridicarea monumentului a fost obținută de către Primaria Feleacu de la Guvernul României printr-un program dedicat Centenarului.

Amenajarea spațiului din jurul monumentului s-a realizat de catre Primaria Feleacu in colaborare cu Asociația “ Composesorat Feleacu”, Asociația “Initiativa Feleacu”, Consiliul Local Feleacu ( o mentiune in plus pentru implicare consilierilor Rus Danut; Mircea Sabou; Nasalean Toader).

Pin It on Pinterest